Zastaralý prohlížeč

Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který dnešní standard splňuje.

Aktualizovat

Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Vlastní nastavení

Zpracování osobních údajů

Naším cílem je vyrábět nejlepší gelato a vytvářet vám tak úsměv na tváři

Jak to všechno začalo?

Vznik naší značky se datuje do roku 2022, kdy jsme se rozhodli, že Liberci představíme zmrzlinu, kterou milujeme ze všech nejvíce – pravé, krémové, italské GELATO.

Po více než ročních přípravách a cestování za nejlepšími zmrzlinami a zmrzlináři se zrodila značka GELATO della VITA, v překladu „Životní zmrzlina“ nebo „Víťova zmrzlina“. Naším jasným cílem je vyrábět nejlepší zmrzlinu v Liberci a širokém okolí. Našim zákazníkům nabízíme GELATO, tu nejjemnější, krémovou zmrzlinu s výraznou chutí použitých surovin. A nesmíme zapomenout také na naše svěží SORBETY, které jsou skvělým ovocným osvěžením pro horké letní dny.Zásadně nepoužíváme instantní zmrzlinové základy a podobné „pomocníky“.

Jak to všechno děláme?

Volíme prvotřídní suroviny!
Při výběru surovin do našeho gelata a sorbetů jsme nekompromisní. Abychom dosáhli námi požadované kvality, tak musíme pečlivě vybírat všechny vstupní suroviny.

Mléko a smetana: Čerstvé a poctivé plnotučné mléko je základ pro výrobu kvalitního gelata. My kupujeme mléko od místních farmářů z libereckého kraje. Máme tedy jistotu, že doba od nadojení čerstvého mléka po servis kopce gelata zákazníkovi se počítá jen v jednotkách dní.Stejně tak je to samozřejmě i se smetanou.

Ovoce: Nejraději vyrábíme z čerstvého sezónního ovoce. Chuti čerstvě dozrálých letních jahod nebo podzimních hrušek z českého ráje se nic nevyrovná, takže je to pro nás jasná volba. Ovšem my vám chceme nabídnout i exotické gelato z manga či maracuji nebo jahodový sorbet na jaře, takže pro tyto případy máme ovoce mražené.

Původní postupy

Přísné dodržování výrobních postupů je u gelata stejně důležité jako výběr kvalitních surovin. Samozřejmostí je pro nás výroba a pasterizace vlastních zmrzlinových základů. V naší zmrzlinové laboratoři se také nesmí objevit ani náznak chemie – dochucovadla, umělá barviva a jim podobné považujeme za nepřípustné. Naše každodenní řemeslná výroba zajišťuje čerstvost našeho gelata – každý den vyrábíme čerstvé.

Kdo za tím vším stojí?

Víťa

S dlouholetou zkušeností v profesionální gastronomii se stal hlavou a zakladatelem celého projektu.

Aneta

Vítkova životní partnerka; nadšená domácí kuchařka a cukrářka se stará o vývoj nových příchutí a prodej.